Een crematie op Jonkerbos

Op Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos is ruimte voor elke vorm van afscheid. Zowel voor, tijdens als na de plechtigheid zijn er vele mogelijkheden om uw eigen wensen vorm te geven. Elke ruimte op Jonkerbos kent een eigen sfeer. 

De urn kan een mooi plekje krijgen in de natuur of worden bijgezet in een columbarium. Ook kan de as worden uitgestrooid over een van onze strooivelden. Wanneer gewenst is het eveneens mogelijk om de as uit te strooien boven zee, mee te nemen naar huis of te laten verwerken in een mooi sieraad.

Een persoonlijk afscheid

Herinneringen aan een waardig afscheid zijn blijvend. Voor, tijdens en na een crematie is daarom bijna alles mogelijk. Livemuziek, bepaalde rituelen of audiovisuele presentaties. Uw uitvaartverzorger en onze medewerkers denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Tijd voor bezinning

Na de crematie bewaren we de as van een dierbare 30 dagen. Deze periode is wettelijk zo bepaald. Hierna kan aan de as de door u gewenste laatste bestemming gegeven worden. Kijk voor de vele inspirerende mogelijkheden in onze gedenkboetiek of neem contact op voor een persoonlijk advies.

Mogelijkheden na crematie

Urnentuin

Een mooi plekje in de natuur geeft nabestaanden een bijzondere plek om naar terug te keren.

Columbaria

Meerdere unieke urnenmuren binnen of buiten waarin de urn van een dierbare kan worden bijgezet.

Verstrooien

Strooi de as van een dierbare uit op een van onze strooivelden of kies om dit per schip of vliegtuig op zee te doen.

Naar huis

De as van een dierbare kan bewaard worden in een urn, sieraad of beeldje. Zo blijft een geliefde heel dichtbij.

Een plek vol inspiratie​

Jonkerbos is sinds 1984 een begrip in Nijmegen en omgeving. De naam Jonkerbos stamt echter al uit de middeleeuwen. “Jonkerbosch” wordt voor het eerst genoemd in een oude ballade die verhaalt over de kastelen Dukenburg en De Hulzenen. De bewoners hiervan leefden als goede vrienden met elkaar. In een weddenschap verloor de edelman van Duckenborg zijn landgoed aan de ridder van De Hulzenen; het stukje land dat voor de verliezer overbleef kreeg de naam: “Jonckheerbosch”, wat al snel “Jonkerbosch” werd.

Beplanting

Op Jonkerbos doen de natuur en de seizoenen al sinds jaar en dag hun werk. Met een groen en weelderig aanzicht als resultaat. Ook veel urnengraven zijn natuurlijk beplant, met zowel vaste als seizoensplanten. U bent vrij een plek in te richten naar eigen wens.

Jonkerbos biedt u alles voor een persoonlijk afscheid

Leg uw wensen vast

Voor nabestaanden is het fijn als zij weten wat uw uitvaartwensen zijn. Bij Jonkerbos kunt u hiervoor online een speciale wensenlijst invullen en deze vastleggen, opslaan en/of delen.

Maak een blijvende herinnering

Jonkerbos biedt u de mogelijkheid om een unieke, blijvende online herinnering te maken. Compleet met video, foto’s, verhalen, muziek en meer. Hiervoor is een eigen account nodig.

Wat kost een uitvaart?

Bekijk de mogelijkheden en bijbehorende kosten van een uitvaart. Na de berekening kunt u het kostenoverzicht vastleggen, opslaan en/of delen.

Bestel ons naslagwerk​

Vraag onze brochure aan en lees meer over de locatie, geschiedenis en mogelijkheden van afscheid nemen en cremeren bij Jonkerbos.