“We doen dit echt met z’n allen en staan voor elkaar klaar.”

Medewerker rouwkamer Bert: ‘Ik hou van werken met mensen dus dit leek me echt iets voor mij.’

Bert

Gastheer, medewerker parkeren en rouwkamer

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik was buschauffeur en ging met pensioen. Een paar collega’s deden dit werk al toen een advertentie voorbijkwam. Ik hou van werken met mensen dus dit leek me echt iets voor mij. Na mijn reactie werd ik uitgenodigd en kreeg ik de baan.

Hoe ervaar jij het werk?

Ik vind het omgaan met mensen en de samenwerking fijn. We doen dit echt met z’n allen en staan voor elkaar klaar. Iedereen springt in en er is nooit een vervelende blik. Dat maakt het heel plezierig werk.

“We doen dit echt met zn allen en staan voor elkaar klaar.”

Wat was het mooiste moment dat je hier hebt meegemaakt?

Ik vind alle momenten mooi. Als eerste aanspreekpunt wanneer mensen de auto parkeren stel ik ze op hun gemak. Daarbij krijg ik veel waardering en dat is natuurlijk fijn. Mooie momenten zijn als het voor je gevoel rommelig verloopt, maar dat de mensen zeggen dat het goed was. Want daar gaat het uiteindelijk om.

“Als eerste aanspreekpunt wanneer mensen de auto parkeren stel ik ze op hun gemak. Daarbij krijg ik veel waardering.”

Op welke manier is dit anders dan ander werk?

Het persoonlijke contact kan echt intens zijn. Mensen vertellen je alles. Dat komt soms door de juiste vragen, maar vaak gewoon door goed te luisteren. Een dame vertelde mij in drie minuten haar hele levensverhaal, dat is echt bijzonder. Het hoeft natuurlijk niet, maar ik sta er wel voor open. Dat soort dingen blijven mooi om mee te maken.

“Een vrouw vertelde mij eens in drie minuten haar hele levensverhaal, dat is echt bijzonder.”

Wat betekent dit werk voor jou?

Ik krijg waardering, respect en een goed gevoel. Dat geeft mij energie en motivatie, ook na mijn pensioenleeftijd. We lopen hier met drie gepensioneerden rond, zolang ik het kan en ze mij nog willen blijf ik het heel graag doen.

“Ik krijg waardering, respect en een goed gevoel. Dat geeft mij energie en motivatie, ook na mijn pensioenleeftijd.”