Kwaliteit na leven

Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos is onderdeel van de Facultatieve. Vanaf de oprichting in 1874 zet de Facultatieve zich in voor een waardig afscheid naar eigen wens.

Vrijheid in keuze tussen begraven en cremeren speelt in de geschiedenis van de Facultatieve een belangrijke rol. Die vrijheid in keuze geldt als onze blauwdruk, dat is al zo vanaf het begin en dat is het nog steeds. In Nederland beheert de Facultatieve crematoria, begraafplaatsen en rouwcentra. Maar ook buiten Nederland maken meerdere crematoria deel uit van de Facultatieve.

Persoonlijk en betrokken

Hoe en op welke manier het laatste afscheid eruitziet, is heel persoonlijk. Van een intiem afscheid in kleine kring tot een crematie voor velen. Ook zijn er tal van mogelijkheden in gedenkmonumenten, sierurnen en laatste bestemmingen van as. Onze medewerkers vertalen samen met u en uw uitvaartondernemer de meest uiteenlopende wensen in dierbare herinneringen. Steeds weer staat daarbij keuzevrijheid voorop.

Verhaal van de tijd

Rouwcentrum & Crematorium Jonkerbos is sinds 1984 een begrip in Nijmegen en omgeving. De naam Jonkerbos stamt echter al uit de middeleeuwen. “Jonkerbosch” wordt voor het eerst genoemd in een oude ballade die verhaalt over de kastelen Dukenburg en De Hulzenen. De bewoners hiervan leefden als goede vrienden met elkaar. In een weddenschap verloor de edelman van Duckenborg zijn landgoed aan de ridder van De Hulzenen; het stukje land dat voor de verliezer overbleef kreeg de naam: “Jonckheerbosch”, wat al snel “Jonkerbosch” werd.